X
تبلیغات
رایتل
سه‌شنبه 1 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 07:05 ب.ظ

تاریخچه انواع فلفل ها
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فرهنگ های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال ها از ادویه ها و سس های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. فلفل و ادویه های تند و سایر ادویه جات در ابتدا در تمدن های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می شد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می گیرند. متداول ترین نوع فلفل که در سر تا سر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوب ترین ادویه به حساب می آید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی 1000 سال قبل از میلاد مسیح در قرن 15 و 16 استفاده می شد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفل های ادویه دار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.

اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ ترین تولید کننده های فلفل قرمز دز جهان هستند و محصولاتشان را به همه ی نقاط صادر می کنند. امروزه، یافتن این نوع فلفل ها  و سایر ادویه جات تند کار بسیار ساده ای است. در هر سوپر مارکتی یافت می شود.

چرا ادویه جات تند سلامتی بخش هستند؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تمام فایده ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل های تند در کپسای سین،  شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای سین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.

کپسای سین ابتدا درد را کمی تحریک می کند اما بعد شدت آن را کاهش می دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی های پوستی خاص استفاده می شود. اما فلفل ها تنها مواد تند مزه ای نیستند که سلامتی شما را بالا می برند.

زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس های تند و کاری ها است و اولین بار در غذاهای خاور میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده ها از خود نشان داده است.

ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که در فرهنگ هایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویه جات استفاده می کنند، بیماری های سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون  کمتر اتفاق می افتد.

غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
گفته میشود که فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می شود. باید بگوییم که به جز تنگی نفس، از بیشتر ادویه جات و سس های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی ها استفاده می شود. رژیم های غذایی که در آن ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل های حاوی کپسای سین و بسیاری ادویه های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می برد و ممکن است از خیلی بیماری های جدی و خطرناک جلوگیری کند.

فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

  • کاهش فشار خون و کلسترول
  • کاهش سردرد ها و حملات میگرنی
  • افزایش سلامت قلبی و گردش خون
  • افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن
  • کاهش ابتلا به سرماخوردگی، تب و سایر مشکلات تنفسی
  • افزایش تولید اندروفین و در نتیجه کاهش افسردگی
  • جلوگیری از تورم مفاص
  • فایده های تغذیه ای (فلفل ها و ادویه جات تند دارای ویتامین های A، C، بتا-کاروتین و سایر آنتی اکسیدان ها می باشد.)
  • بهتر کردن عملکرد دستگاه گوارش

 

به زندگیتان ادویه بزنید
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انواع مختلفی از مواد تند و ادویه دار وجود دارند که شما می توانید در رژیم های غذاییتان از آن ها استفاده کنید و از فواید آن ها بهره مند شوید. فلفل قرمز تند و زردچوبه غالباً در غذاهای آمریکای لاتین، تایلند، چین، ژاپن، خاورمیانه و افریقا استفاده می شود. بنابراین، حتی اگر علاقه ای به آشپزی کردن ندارید، می توانید در رستوران ها غذاهای فلفل و ادویه دار صرف کنید. 

مواردی که در زیر می آوریم نمونه هایی متداول از مواد تندی هستند که شما می توانید از آن ها در برنامه غذایی روزانه تان استفاده کنید: 

  • فلفل قرمزها یا شیلی پِپِر: که شامل فلفل های سبز و قرمز، فلفل هابانرو، فلفل هالپانو، فلفل پوبلانو، فلفل سرانو و فلفل های آناهایم و مجارستانی می باشد.
  •  .فلفل هندی: فلفل هایی قرمز رنگ که از کایِِنه به دست می آید
  • سس تاباسکو: یا سس فلفل قرمز که سسی است تند که از فلفل قرمز کوبیده شده همراه با نمک و سرکه تهیه می شود.
  • کاری: مخلوطی از ادویه هایی که حاوی زردچوبه تند نیز می باشد. به شکل پودری و سس موجود است.
  • اسریراکا: سس فلفل تند که غالباً در رستوران های آسیایی یافت می شود.
  • واسابی: نوعی ترب کوهی ژاپنی.
  • سس پِری پِری: سسی متعلق به افریقای جنوبی است که از فلفل پری پری ساخته می شود.

زندگی همراه با ادویه جات تند
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

راه های بسیاری وجود دارد که شما بتوانید غذاهایتان را تند و تیز تر کنید. بگذارید که کمی تخیلتان کار کند و شما را در این زمینه راهنمایی کند. از همه این ها گذشته، آمیختن سس ها و فلفل های تند و سالم به غذاهایتان سلامت عمومی بدنتان را بالا برده و خطر ابتلا به بیماری ها را از شما دور می کند.

در ضمن ادویه دار کردن غذاهایتان نه تنها باعث بالا بردن سلامتیتان می شود، بلکه غذاهای شما را خوشمزه تر هم می کند. در زیر به راه های ادویه دار کردن غذاهایتان اشاره می کنیم.

  • مقداری فلفل کاینه به سس باربکیو مصرفیتان اضافه کنید تا غذاهای گوشتیتان انرژی بیشتری به شما بدهد. کاینه ماده ای بی بو اما بسیار پر نیرو است.

·         مقداری واســابی به گواکامولی (سس ساخته شده از آوکادوی له شده و ادویه جات که چـــاشنـی ســـــالاد است) اضافه کنید تا سس تندی برای خوردن چیپس تردیلا به دست آورید.

·         اندازه ی یک قاشق غذاخوری پودر کاری به سس مایـونـزتـان بزنید تا کمی قوت به ساندویچتان بدهد

 

del.icio.us  digg  newsvine  furl  Y!  smarking  segnalo

ابزار نظرسنجی

نظرسنجی


پیچک

تماس با ما

کد تماس با ما

کد تقویم

قالب وبلاگ