-
هفته مشاغل
یکشنبه 1 اردیبهشتماه سال 1392 17:10
گروه دانش کویر ایران یکم تا نهم اردیبهشت ماه را که به نام هفته مشاغل نام گذاری شده است تبریک عرض می نماید
-
اطلاعیه
جمعه 23 فروردینماه سال 1392 10:46
گروه دانش کویر ایران از کلیه دانشجویان و مهندسان صنایع غذایی جهت تکمیل نرم افزار جامع صنایع غذایی در خواست راهنمایی می نماید درصورت امکان اگر اطلاعات تخصصی در مورد خطوط تولید و آزمایشات و دستگاهها و...... دارید با نام خودتون به ادرس ایمیل زیر rafiee.m.64@gmail.com ارسال فرمایید. کلیه حقوق قانونی نشر مطالب با نام ارسال...
-
تبریک سال 1392 هجری شمسی
سهشنبه 29 اسفندماه سال 1391 07:21
با عرض سلام گروه دانش کویر ایران سال 1392 رو به همه پژوهشگران و دانشجویان و مردم ایران تبریک عرض می نماید
-
تبریک
چهارشنبه 14 تیرماه سال 1391 18:11
با عرض سلام میلاد حضرن مهدی رو به همتون تبریک میگم مدیریت وبلاگ
-
خبر فوری و جدید
سهشنبه 23 اسفندماه سال 1390 12:18
اطلاعیه اطلاعیه به همت گروه دانش کویر ایران اولین نرم افزار آموزشی صنایع غذایی در اوایل سال 1391 تدوین و طراحی میشود. لطفا نظرات خودتونو برای ارزیابی این خبر اعلام فرمایید. مدیریت دانش کویر ایران
-
نان سوخاری
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 11:10
نان سوخاری نان سوخاری یکی از فرآورده های حاصل از آرد گندم است که به دلیل پایین بودن رطوبت، قابلیت نگهداری زیادی دارد. مواد اولیه اصلی آن آرد گندم، روغن، شکر و خمیر مایه است. البته علاوه بر مواد اصلی از مواد زیر نیز در فرمول نان سوخاری استفاده می شود. گلوتن، شیرخشک، تخم مرغ، مالت، عصاره مالت، شربت اینورت، نمک طعام،...
-
تکنولوژی کراکر Caraker Manufacture
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 11:08
تکنولوژی کراکر Caraker Manufacture تکنولوژی کراکر Caraker Manufacture کراکر در واقع نوعی بیسکوئیت است بااین تفاوت که در تکنولوژی آن از تخمیر استفاده می شود ، هدف از انجام عمل تخمیر از تولید کراکر عبارت است از: - بهبود طعم در اثر متابولیسم های حاصل از تخمیر ضمنا برای بهبود حجم و ایجاد تخلخل در بافت کراکر از مواد...
-
پودر ماست
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 11:07
پودر ماست ماست ماست یکی از قدیمی ترین محصولات لبنی است، که پیشینه ی آن به 15-10 هزار سال پیش، یعنی زمانیکه روش زندگی انسان از جمع آوری غذا به تولید کنندگی تغییر کرد بر می گردد . ماست محصول لبنی تخمیری است که با تخمیر لاکتوز شیر، توسط باکتری های آغازکر ماست به دست می آید. هر چند هیچ گزارشی از منشاء واقعی تولید ماست در...
-
خشک کردن آب پنیر
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 11:03
خشک کردن آب پنیر هدف اصلی از خشک کردن آب پنیر به دست آوردن پودری است غیر نم گیر با قابلیت پخش شدن زیاد آب پنیر سیال به دست آمده از کارخانه های تهیه پنیر را با گذارندن از یک زلال کننده رسوب گیر صاف و زلال می کنند سپس چربی را بطور میکانیکی جدا می سازند و در منبعی با دما ی 43 درچه سانتی گراد نگهداری و در دمای 71 درجه...
-
فساد شیر و عوامل موثر در آن
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 11:02
فساد شیر و عوامل موثر در آن از میان انواع غذاهایی که روزانه به مصرف انسان می رسد، شیر و فرآورده های آن به دلیل تنوعی که دارند در میان گروههای سنی مختلف جایگاه ویوه ای دارد. شیر یکی از مناسبترین مواد غذایی است که علاوه بر انواع پروتئین ها، چربیها (که نسبت به سایر چربیها و روغنها قابلیت هضم بالاتری دارد) ، املاح مورد...
-
ویتامین ها وموادمعدنی درماست
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 10:51
ویتامین ها وموادمعدنی درماست هرچند درضمن فرایند حرارتی ، پاره ای از ویتامین های موجود درشیر کاهش می یابند ، اما بعضی از این ترکیبات به وسیله باکتری های ماست درضمن فرایند تولید ، به مقدار قابل توجهی ساخته می شوند .محققان زیادی ادعا کرده اند که رابطه ای مستقیمی بین مصرف ماست و افزایش طول عمر وجود دارد . ازآن جمله طول...
-
نان های بدون سبوس جذب پروتئین را کاهش می دهدا
شنبه 24 اردیبهشتماه سال 1390 10:47
نان های بدون سبوس از جمله نان های فانتزی به علت داشتن بی کربنات جذب مواد غذایی را مختل و جذب پروتئین ها را کاهش می دهد. دکتر ایرج خسرونیا متخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: نان های بدون سبوس به علت داشتن بی کربنات و جوش شیرین خاصیت اسیدی معده را از بین می برند و محیط معده را قلیایی میکنند....
-
روشهای افزودن اُمگا-3 به تخممرغ
چهارشنبه 31 فروردینماه سال 1390 12:08
روشهای افزودن اُمگا-3 به تخممرغ استفاده از کلزا در جیره غذایی مرغ: کلزا(کانولا) حاوی مقدار زیادی گلوکوسینولات است که باعث کاهش رشد و کاهش تولید تخممرغ میشود. افزودن کلزا به جیرهی مرغهای تخم قهوهای، باعث ایجاد طعم نامطلوب ماهی در تخممرغ آنها میشود. کلزا حاوی مادهای بهنام «سپناپین» است که یک ممانعت کنندهی...
-
تولید کره از ماهی
چهارشنبه 31 فروردینماه سال 1390 12:05
رئیس مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان از اجرای پروژه تحقیقاتی بررسی امکان استفاده از ژلاتین استخراج شده از فرآوری کپور ماهیان پرورشی در تولید کره کم چرب در این مرکز خبر داد. سیدحسن جلیلی در جلسه مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان اظهار داشت: تعیین امکان تولید کره رژیمی کم چرب با استفاده از ژلاتین استخراج شده از زائدات پوست...
-
تولید سوسیس و کالباس خرما برای اولین بار در کشور
چهارشنبه 31 فروردینماه سال 1390 11:51
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان گفت: به تازگی دانش فنی تهیه شکلات، کرم، عسل، ترشی، سوسیس، کالباس و همبرگر خرما برای اولین بار در کشور ساخته شد. بهمن پناهی با بیان اینکه استان کرمان در تولید محصولات باغبانی به ویژه پسته، خرما و مرکبات مقام اول را در سطح کشور دارد به بالا بودن میزان تحقیقات در این...
-
سس تاتار (سس مخصوص ساندویچ فلافل)
چهارشنبه 1 دیماه سال 1389 11:31
سس تاتار (سس مخصوص ساندویچ فلافل) مواد لازم: خیارشور رنده شده جعفری ساتوری شده پیازی که خیلی ریز رنده شده باشد. نمک فلفل آبلیمو سس مایونز - میزان مواد لازم که در بالا قید نشده است چون بایستی مواد را به میزانی با هم مخلوط کنید که سس تاتار آبکی نشود. و البته بسته به ذائقه ممکن است بخواهید آنرا شور مزه ترش یا تند میل...
-
برگزاری همایش کنسرو سازی
چهارشنبه 12 آبانماه سال 1389 16:21
انجمن علمی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور برگزار می کند : برگزاری همایش کنسرو سازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور آبان 1389 89 این همایش در روز دو شنبه 24 آبان 1389 از ساعت 11 صبح با حضور جناب آقای دکتر رسول پایان به عنوان سخنران این برنامه در آمفی تئاتر عطار دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور برگزار می...
-
تصاویر پمپ ها
یکشنبه 9 آبانماه سال 1389 14:31
تصاویر پمپ ها پمپ دنده خارجی پمپ دنده داخلی پمپ پیستون محوری پمپ پره ای
-
منابع آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی
یکشنبه 9 آبانماه سال 1389 14:27
منابع آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی تکنولوژی غلات ۱-مقد مه ای به تکنولوژی فراورده های غلات مهندس رسول پایان 2-تکنولوژی نان مهندس ناصر رجب زاده 3-تکنولوژی غلات نیکو آراسته تکنولوزی روغن 1-تکنو لوژی روغن های خوراکی محمد حسین حداد خداپرست 2-جزوه درسی دکتر حداد خداپرست(بخش دوم)1376 دانشگاه فردوسی مشهد 3-تصفیه روغن و...
-
سویا و تکنولوژی تولید آن
یکشنبه 9 آبانماه سال 1389 14:18
سویا از خانواده Fabaceae و تیره بقولات می باشد که بر حسب قد دسته بندی شده است. گیاهی است یکساله به طول 60-50 سانتی متر با برگهای سه قسمتی دارای گلهای کوچک سفید یا بنفش بصورت گلاذین در زیر برگهاست. این گیاه بخاطر دانه های سرشار از پروتئین آن کشت داده می شود، این دانه ها پس از جدا شدن شسته شده و برای تهیه محصولات بر...
-
فیلم های پلی اتیلنی در بسته بندی های صنایع غذایی
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 18:05
امروزه استفاده از چند لایه ها مخصوصا فیلم پلی اتیلنی رواج پیدا کرده و کاربرد و کارایی این مواد بیشتر شده است. LDPE,LLDPE که ماهیت شان بر پایه پلی اتیلنی محور اصلی بحث ما هستند.آنها گرانول هایی از خانواده پلی اتیلن هستند و در صنعت لفافهای پلاستیک به طور کلی به عنوان LLDPE شناخته می شوند. LDPE,LLDPE به تنهایی کاربرد...
-
خواص داروئی سویا
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 18:04
1) سویا مقوی و باد شکن است. 2) دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است . 3) در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می کنند. 4) شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است . 5) نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولاً ارزش غذایی زیادی دارد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است . 6) دانه های...
-
وقتی نوشابه میخورید چه اتفاقی میافتد؟
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 18:03
10دقیقه بعد: 10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی میگیرد و شیرینیاش را خنثی میکند. 20 دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یک جای انسولین میشود. کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون،...
-
نوشابهخورترین ملت جهان
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 18:01
سرانه مصرف نوشابههای گازدار در ایران 42لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهای جهان به این نتیجه وحشتناک میرسیم که ما در سرانه مصرف نوشابههای گازدار مقام اول را در جهان پیدا کردهایم. برای اینکه بیشتر وحشت کنید، بد نیست بدانید که: 1 - میانگین مصرف نوشابههای گازدار در دنیا برای هر فرد 10لیتر است. 2 - در...
-
چند ماده ی غذایی از بین برنده استرس
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 18:00
4 بادام این ماده کمک بسیار زیادی به کاهش استرس می کند . حاوی ویتامین B و ویتامین E و روی و منیزیم است که به تولید سروتونین که تعدیل کننده ی اعصاب و از بین برنده ی استرس است کمک می کند. مشاهده شده است که روی نیز تا حدی با بعضی اثرات منفی استرس مقابله می کند. ویتامین E هم جزء آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزادی...
-
کومیس
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 17:58
کومیس یک نوشیدنی شناخته شده در روسیه و آسیای غربی است. این نوشیدنی در مغولستان آیراگ نامیده می شود. این محصول به شکل سنتی از شیر مادیان تولید می شود. کومیس حاوی 0.7% تا 1% اسید لاکتیک، 0.7% تا 2.5% الکل، 1.8% چربی و 2% پروتئین است. رنگ آن خاکستری درخشان است. فلور میکروبی مورد استفاده مخلوطی از باکتری و مخمر می باشد....
-
اسنک
یکشنبه 24 آبانماه سال 1388 17:58
اسنک به غذایی اطلاق می شود که معمولاً به عنوان یکی از وعده های اصلی غذا (صبحانه، ناهار، شام) مصرف نمی شود؛ بلکه میان وعده ای است که موقتاً گرسنگی فرد را برطرف می سازد و انرژی مختصری برای انجام کار فراهم می کند، در واقع اسنک نوعی غذای مختصر می باشد. معمولاً اسنک ها را طوری تهیه می کنند که نسبت به غذاهای طبیعی، مدت زمان...
-
[ بدون عنوان ]
دوشنبه 25 شهریورماه سال 1387 17:29
-
[ بدون عنوان ]
دوشنبه 25 شهریورماه سال 1387 17:20
-
اسانس ها چه ترکیباتی هستند؟
جمعه 7 تیرماه سال 1387 18:36
ااسانس ها ترکیبات معطری هستند که در اندامهای مختلف گیاهان یافت می شوند. در واقع اسانس ها مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی بسیار متفاوت از یکدیگر بوده و دارای بوی بسیار قوی می باشند. در دمای محیط اسانس ها در مجاورت هوا تبخیر می شوند و به همین دلیل به آنها روغنهای فرار، روغنهای معطر، روغنهای استری و یا اسانس های...