-
آنچه از کدکس غذایی باید بدانیم ؟
جمعه 7 تیرماه سال 1387 18:29
آنچه از کدکس غذایی باید بدانیم ؟ کدکس عبارت است از جمع آوری وتطبیق بین المللی استاندارد های مواد غذایی و ارایه آن به شکل واحد . ● تعریف کدکس کدکس در لغت بمعنای آیین نامه،مقررات،نشانه و آلیمانتاریوس به معنای مواد غذایی می باشد . کدکس عبارت است از جمع آوری وتطبیق بین المللی استاندارد های مواد غذایی و ارایه آن به شکل...
-
نانوغذاهای ایمن و بیخطر :
جمعه 7 تیرماه سال 1387 18:20
اختراعات فناوری نانو در محصولات غذایی منجر به ورود محصولات جدید و بدیعی به بازار شده است.در طی چند سال اخیر فناورینانو به عنوان جزء مهمی از صنعت غذا تبدیل شده است. شرکتهای مطرح در صنایع غذایی به تحقیق و توسعه در این زمینه پرداختهاند و انتظار میرود اولین موج محصولات در آینده نزدیک به بازار وارد شود. این مقاله نگاهی...
-
نانوغذاهای ایمن و بیخطر
چهارشنبه 14 فروردینماه سال 1387 09:21
اختراعات فناوری نانو در محصولات غذایی منجر به ورود محصولات جدید و بدیعی به بازار شده است.در طی چند سال اخیر فناورینانو به عنوان جزء مهمی از صنعت غذا تبدیل شده است. شرکتهای مطرح در صنایع غذایی به تحقیق و توسعه در این زمینه پرداختهاند و انتظار میرود اولین موج محصولات در آینده نزدیک به بازار وارد شود. این مقاله نگاهی...
-
روکش کردن آنزیمها
چهارشنبه 14 فروردینماه سال 1387 09:16
روکشکردن آنزیمها"، یکی از فرآیندهای مهم در صنایع غذایی برای حفظ، افزایش کیفیت و بهبود بستهبندی مواد غذایی است، که با پیدایش نانوفناوری، اجرای آنها آسانتر شدهاست . یکی از دغدغههای شرکتهای صنایع غذایی جهان، بهبود کیفیت، نگهداری و بستهبندی " مواد غذایی" برای دور تگه داشتن آنها از آسیب باکتریها و آنزیمهای...
-
تبریک
سهشنبه 28 اسفندماه سال 1386 12:03
سلام پیشاپیش سال ۱۳۸۷ را خدمت تمام ملت ایران وبه خصوص جامعه صنایع غذایی و پژوهشگران ایران تبریک عرض می نمایم . سر سفره هفت سین برای همه دعا کنید و برای فرج آفا امام زمان ( عج) عا کنید . دعا کنید که سالی خوبی داشته باشیم . با تشکر از همه همکارانم در این مجموعه پژوهشی . سال نو مبارک مدیریت وبلاگ صنایع غذایی دانش کویر...
-
اطلاعیه
چهارشنبه 1 اسفندماه سال 1386 18:51
سلام به زودی لینک طرح تیپ های کارخانجات در این مجموعه شروع به فعالیت می کند . مدیریت گروه دانش کویر ایران
-
تسلیت ایام ماه محرم
شنبه 22 دیماه سال 1386 10:52
ا ین حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست این چه شمعی است که جان ها همه پروانه اوست ایام دهه اول محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی را خدمت همه مخاطبان این گروه و این وبلاگ علمی از طرف اعضای گروه دانش کویر ایران تسلیت عرض می نماییم . توکه آهسته می خوانی قنوت گریه هایت را میان ربنای سبز دستانت دعایم کن ...... التماس دعا
-
تبریک
پنجشنبه 6 دیماه سال 1386 18:20
با عرض سلام عید سعید غدیر خم عید ولایت را به تمام ملت بزرگوار ایران تبریک عرض می کنیم مدیریت و اعضای گروه دانش کویر ایران
-
دانستنی های صنایع غذایی
چهارشنبه 5 دیماه سال 1386 11:25
شناسایی ژن نارنجی شدن گلکلم شناسایی ژن عامل نارنجی شدن گلکلم میتواند منجر به تولید محصولات مغذیتر شود. محققان اداره کشاورزی آمریکا از گلکلم برای شناسایی ژنها و آن دسته از مکانیسمهای مولکولی که باعث تنظیم عملکرد ریزمغذیها در مواد غذایی گیاهی میشود استفاده میکنند. به گفته یکی از محققان این مرکز... یک ژن گلکلم...
-
نانوفیلترها و ماشینهای نانو
چهارشنبه 5 دیماه سال 1386 11:15
نانوفیلترها و ماشینهای نانو فیلترها بر اساس اندازه منافذشان دستهبندی میشوند و بر این اساس به میکرو فیلترها، آلترافیلترها و نانوفیلترها طبقهبندی میشوند. نانو فیلتراسیون در اصل فیلتراسیون با فشار پایینتر از اسمز معکوس است. بنابراین قیمت تمامشده نانوفیلترها و انرژی مصرفی کمتر است. نانو فیلترها علاوه بر بازیابی...
-
اطلاعیه
شنبه 24 آذرماه سال 1386 20:16
سلام دوستان بزودی وبلاگ دارای مقالات جدید می شود
-
[ بدون عنوان ]
چهارشنبه 14 آذرماه سال 1386 18:41
سلام دوستان لطفا نظرات و پیشنهاد های خود را در مورد این وبلاگ ارسال نمایید مدیریت وبلاگ علمی دانش کویر ایران شهرستان بیرجند
-
طرح پژوهشی
یکشنبه 20 آبانماه سال 1386 09:54
با عرض سلام طرح پژوهشی ربات آشپز توسط اعضای گروه دانش کویر ایران وگروه دانشجویان الکترونیک و دانشجویان مکانیک مورد پژوهش و بررسی قرار می گیرد . لطفا اگر قصد همکاری با اعضای این گروه را دارید به ایمیل زیر اطلاعات خود را ارسال کنید: m_o_r_64@yahoo.com با کمال تشکر مدیریت گروه دانش کویر ایران
-
خبر
یکشنبه 20 آبانماه سال 1386 09:41
به گزارش مدیریت گروه دانش کویر ایران اعضای این گروه امسال در جشنواره فناوری شیخ بهایی که در اصفهان برگزار می شود شرکت می کنند .
-
11 ماده غذایی افزایش دهنده طول عمر
شنبه 19 آبانماه سال 1386 07:12
1-سیب محتویات: سیب سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل کورستین است. همچنین حاوی فیبرهای قابل حل مثل پکتین می باشد. اثرات آن روی سلامتی: کورستین که یکی از بهترین آنتی اکسیدان ها به شمار میرود، از ابتلا به سرطان و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. پکتین نیز سطح کلسترول خون را پایین می آورد و سموم سرطان زا را از جریان خون دفع...
-
در روزهای امتحان چی بخوریم؟
شنبه 19 آبانماه سال 1386 06:53
چه در خرداد ماه که فصل امتحانات مدارس است وچه در مواقع دیگر سال، تقریباً هر روز شاهد یک امتحان هستیم، از امتحان کارشناسی ارشد گرفته تا امتحان دکترای تخصصی پزشکان اغلب ما در روزهای نزدیک به امتحان و حتی روز امتحان، با عدم تمرکز و اضطراب رو به رو می شویم، اما هیچ می دانید که می توان با تغذیه ی مناسب همه ی این اضطراب ها...
-
ماهی
یکشنبه 13 آبانماه سال 1386 07:48
یک فوق تخصص جراحی قلب به خانواده ها توصیه کرد، حتما دو بار در هفته، ماهی، خصوصا ماهی چرب مصرف کنند دکتر معصومعلی با بیان این که طی سال گذشته 3680 نفر از مردم استان کرمانشاه به علت بیماری های قلبی-عروقی جان خود را از دست داده اند، افزایش وزن، تغذیه نامناسب، استرس ، فشار خون ، عدم تحرک و استعمال سیگار را از عوامل خطر...
-
روغن جامع بهتر است یا مایع ؟
یکشنبه 13 آبانماه سال 1386 07:39
اکثر روغن های گیاهی مایع مقدار بسیار کمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومرهای ترانس دارند، در حالی که روغن های جامد حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و ایزومر ترانس هستند . بدون شک یک علت عمده ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است. نکته مهم اینکه زمینه این بیماری ها از دوران کودکی در...
-
ماست فراوردهای از دیرباز
سهشنبه 8 آبانماه سال 1386 17:32
ماست فراوردهای از دیرباز انسان با درک این واقعیت که شیرترش دارای قابلیت نگهداری بیشتری است دریافت که با افزودن تعداد اندکی از شیر ترش به شیر تازه میتواند فرآیند تخمیر را در آن ایجاد کند و عمر نگهداری آن را افزایش دهد. تبدیل لاکتوز به اسیدلاکتیک اثر محافظتی روی شیر دارد و پایین آمدن PH در شیر کشت داده شده از رشد...
-
ماست فراوردهای از دیرباز
پنجشنبه 3 آبانماه سال 1386 07:39
ماست فراوردهای از دیرباز انسان با درک این واقعیت که شیرترش دارای قابلیت نگهداری بیشتری است دریافت که با افزودن تعداد اندکی از شیر ترش به شیر تازه میتواند فرآیند تخمیر را در آن ایجاد کند و عمر نگهداری آن را افزایش دهد. تبدیل لاکتوز به اسیدلاکتیک اثر محافظتی روی شیر دارد و پایین آمدن PH در شیر کشت داده شده از رشد...
-
ساخت اولین خشک کن های خورشیدی در ایران
پنجشنبه 3 آبانماه سال 1386 07:36
ساخت اولین خشک کن های خورشیدی در ایران اولین خشک کن های خورشیدی ایران توسط گروه پژوهشی "خورشید پژوه"( NET ) و با همکاری دانشگاه صنعتی امیر کبیر طراحی، ساخته و به مرحله تولید انبوه رسید. این خشک کن ها در سه نوع کابینی(خانگی)، تونلی(صنعتی خورشیدی) و مرکب، ترکیبی از سوخت فسیلی و خورشیدی و با ظرفیت 70 و 300 کیلوگرم ماده...
-
فلفل
سهشنبه 1 آبانماه سال 1386 19:05
تاریخچه انواع فلفل ها ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ فرهنگ های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال ها از ادویه ها و سس های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. فلفل و ادویه های تند و سایر ادویه جات در ابتدا در تمدن های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می شد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی...
-
پاستوریزه سازی
سهشنبه 1 آبانماه سال 1386 19:02
پاستوریزه سازی (PASTEURIZATION) : روشی برای کشتن اغلب میکروارگانیسمهای بیماریزا (کاهش تعداد آنها تا حدی که ایجاد بیماری نکنند) و غیر فعال ساختن آنزیمهای موجود در مواد غذایی بمنظور به تعویق انداختن فساد در مواد غذایی اطلاق میگردد. * (LTLT) : حرارت دادن مواد غذایی تا 62.8 سانتی گراد به مدت نیم ساعت. * (HTST) : حرارت...
-
لبنه
شنبه 28 مهرماه سال 1386 19:43
لبنه لبنه (Labneh) که به صورت habaneh , lebnah نیز نوشته میشود یک فراورده شیری سفیدرنگ خاورمیانهای است که از شیر گاو، گوسفند و بهندرت شیر بز تهیه میشود. قوام لبنه حالتی بین ماست و پنیر است و دارای بافت خمیری شکل است . برای نگهداری طولانیتر میتوان آن را خشک کرد تا بیشتر سفت شود و به شکل گلوله درآمده، قابل...
-
پرورش قارچ خوراکی
سهشنبه 24 مهرماه سال 1386 18:41
با آگاهی از اهمیت کشت و زرع و توجه به این مطلب که بخش کشاورزی حدود 27% از تولید ناخالص ملی و 80% از محصولات اساسی مورد نیاز کشور را تولید کرده و در صادرات غیر نفتی نیز سهمی معادل 40% دارا میباشد، در می یابیم که بخش پرورش قارچ خوراکی با آگاهی از اهمیت کشت و زرع و توجه به این مطلب که بخش کشاورزی حدود 27% از تولید...
-
زعفران چیست ؟
سهشنبه 24 مهرماه سال 1386 18:39
زعفران چیست ؟ زعفران با نام عمومی saffron و نام علمی crocus sativus گرانبها ترین گیاه زراعی موجود در روی کره زمین است و تنها گیاهی است که واحد خرید و فروش آن به جای تن و کیلو مثقال و گرم است . زعفران از خانواده زنبق و در منطقه آب و هوایی مدیترانه و غرب آسیا از عرض جغرافیایی 30 الی 50 درجه شمالی و طول جغرافیایی 10 در...
-
روش تمپرینگ شکلات
سهشنبه 24 مهرماه سال 1386 18:37
چربیها از استریفیه شدن 3 مولکول اسید چرب بر روی یک واحد گلیسرین تشکیل میشود. اسیدهای چرب از 4 تا 22 مولکول کربن تشکیل میشود. بیشترین نوع اسیدهای چرب موجود در کره کاکائو شامل اسید پالمتیک (C16:0) اسیداولئیک (C18:1) اسیدلینولئیک (C16:2) و اسیداستئاریک (C18:0) تشکیل شده است . درصد حدودی اسیدهای چرب کره کاکائو به شرح...
-
خامه وانواع آن
چهارشنبه 18 مهرماه سال 1386 08:45
خامه و انواع آن خامه یکی از انواع لبنیات است. پیش از عمل هموژنیزه ، لایه ی چربی روی سطح شیر خام که به سرشیر معروف است را برمی دارند. این چربی، خامه نام می گیرد. در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه سانتریفوژ استفاده می کنند. خامه با توجه به محتوای چربی، انواع مختلفی دارد. انواع خامه 1- خامه...
-
برنامه غنی سازی آرد با آهن
چهارشنبه 18 مهرماه سال 1386 08:43
برنامه غنیسازی آرد با آهن سلولهای بدن برای رشد، انجام اعمال حیاتی، ترمیم بافتهایی که پیوسته در حال فرسایش و بازسازی هستند، نیاز به مواد مغذی دارند. غذاهای مختلف این مواد را در اختیار سلولها قرار میدهند. دستهای از مواد مغذی که مقادیر اندک و ناچیزی از آنها برای اعمال حیاتی بدن مورد نیاز است، ریز مغذیها نام دارند....
-
وعده صبحانه
چهارشنبه 18 مهرماه سال 1386 08:38